
Hoisinkalkoen met chinese pannenkoekjes
Vegetarisch: vleesvervanger gebruiken ipv kalkoen
Gluten: Blaadje ijsberg sla ipv chinese pannenkoekjes
Sesam: uiteraard niet de sesamolie gebruiken
Doe koriander, munt en wortel fijn gesneden er los bij, eventueel lente-ui en de chinese kool, werkelijk een heerlijk gerecht. De kalkoen was rond de middag al in de marinade gezet, erg lekker
Bereiding
- Deze pittige, zoete stukjes kalkoen serveer je in kleine pannenkoekjes die je kant-en-klaar bij de toko koopt. Vervang ze voor een glutenvrije variant door een blad ijsbergsla of geblancheerde spitskool.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade, schep de kalkoen erdoor en laat minimaal 1 uur, maar liefst langer marineren in een kom of afsluitbare plastic zak. Dep het vlees lichtjes en rijg dan op de spiesen.
BBQ
- Vet het rooster licht in met arachideolie. Gril de spiesen op de hete zone van de bbq in ca. 6-8 min. mooi bruin en gaar. Keer regelmatig.
- Snij de groente in lange, dunne reepjes (net zo lang als de diameter van de pannenkoekjes). Laat de pannenkoekjes warm en zacht worden in de oven, op de grillpan of op de bbq.
- Leg in elk pannenkoekje een spies, vouw dicht met één hand en trek met de andere de spies eruit. Vul de pannenkoekjes met reepjes groente en druppel er nog wat hoisinsaus en sesamolie over.
Ingrediënten:
1500 g kalkoenhaas, in blokjes van 2×2 cm
Marinade
6 el hoisinsaus
3 el oestersaus
9 el sojasaus
zout en peper
Voor het serveren:
60 dunne Chinese pannenkoekjes (diepvries, toko), ontdooid
3 el arachideolie
Schaal julienne gesneden wortel
Schaal grof gesneden munt
Schaal klein gesneden koriander
Schaal lente-ui
Schaal Chinese kool
hoisinsaus voor het serveren
sesamolie voor het serveren