Zeeduivel met citrusvruchten
Bereiding
- Snijd de citrusvruchten doormidden en pers van elke soort 2 helften (dus 1 totaal stuk fruit) uit in een kom, roer even door elkaar en voeg een klein beetje olijfolie toe en snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm (tenzij je de viskorf gebruikt i.p.v. spiezen).
- Plaats de vis in de marinade en laat 2 uur marineren, waarvan 1 uur in de koelkast en 1 uur buiten de koelkast.
- Verhit de Egg met rooster tot 220 graden. Voeg indien gewenst ook rookhout toe.
- Snijd ondertussen 1 helft van de ongebruikte vruchten in schijfjes.
- Rijg de vis en schijven fruit om en om op de spiezen of gebruik de viskorf en plaats de hele filets erin en beleg met de schijven fruit.
- Pers het sap van de laatste helft van de vruchten uit in een kom.
- Leg de spiezen op het rooster en grill in ong. 15 minuten gaar, keer 1 of 2 keer om en bestrijk regelmatig met de het sap.
Ingrediënten
- 800 gram Zeeduivel staart (filet)
- 2 Limoenen
- 2 Citroenen
- 2 Sinaasappels
- 3 el Olijfolie
- Zout
- Peper
Extra benodigdheden
- Spiezen of een viskorf