Thaise garnalensaté

Thaise garnalensaté

Bereiding

  • Bak het koriander- en komijnzaad even op in een koekenpannetje tot het lekker gaat ruiken en maal in de keukenmachine fijn met de kurkuma en het kerriepoeder.
  • Vijzel de citroenblaadjes, knoflook, citroengras, sjalot, pepers, palmsuiker en limoensap door de specerijen en maak wat dunner met 2 eetlepels kokosmelk. Breng op smaak met de vissaus.
  • Verhit de specerijenpasta in een pannetje, verdun met de overige kokosmelk en laat 3 minuten bubbelen. Laat compleet afkoelen.
  • Ontdooi de garnalen onder koud stromend water, dep droog en meng met de specerijenpasta.
  • Haal de garnalen na 30 minuten uit de specerijenpasta, veeg schoon en rijg op bamboespiesjes
  • Gril de garnalen gaar.

heel erg lekker, de limoenblaadjes had ik vervangen door citroenblad (gekocht bij Aziz) en het citroengras is vervangen door citroengras pasta.

ingredienten

8 tl korianderzaad
4 tl komijnzaad
4 tl kurkuma
4 tl kerriepoeder
8 limoenblaadjes (bevroren), ontnerfd en in stukjes
12 tenen knoflook, geperst
4 stengel citroengras, alleen het wit, fijngesneden
4 sjalot, gesnipperd
8 rawits (bird’s eye chili’s)
4 el palmsuiker
8 el limoensap
240 ml kokosmelk + wat extra
4 el vissaus GLUTENVRIJ AH
4 zakken in diepvries

bereiding: 5 minuten, aantal personen: 45, eerder marineren: 30 minuten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *