
Rode ui salsa (bij de lamsspiesen)
Bereiding
Ga je chimichurri maken, zorg er dan voor dat je begint met een ruime mengkom waarin je de ingrediënten goed kunt mengen. Later kun je de chimichurri in een mooier kommetje doen, maar het is wel fijn als je bij een beetje mengen niet gelijk de helft over de rand roert!
Neem dus een ruime mengkom en doe hier de olijfolie en azijn in. Knijp er vervolgens het teentje knoflook in uit en voeg de gedroogde oregano en koriander toe. Meng dit even door elkaar, zodat de gedroogde kruiden wat van het vocht op kunnen nemen.
Ontdoe nu de rode peper van de zaadlijsten en zaadjes en snipper de peper ragfijn. Snipper ook de rode ui goed fijn. Voeg de rode peper en rode ui toe aan de ingrediënten in de mengkom.
Hak tot slot ook de blaadjes van de peterselie klein en voeg deze toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
De chimichurri is nu klaar.
Tip: Gebruik dan een mes om alle ingrediënten fijn te hakken. Je krijgt dan echt een mooie salsa, zoals chimichurri bedoeld is. Gebruik dus geen keukenmachine om alle ingrediënten in een handomdraai klein te maken, want het resultaat is dan een chimichurri saus.
Ingrediënten
- 1 bosje verse bladpeterselie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 kleine tomaat
- 1 kleine ui
- 1 rode peper
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 4 tenen knoflook
- Olijfolie
- Grof Zeezout
- Versgemalen zwarte peper