
Krabtaartjes met chilidipsaus
Bereiding
1. Verwijder vel en graten van de vis. Snijd het vlees in blokjes en maal ze een paar seconden in de keukenmachine tot er een pasta is ontstaan. Schep deze in een schaal. Roer het krabvlees erdoor.
2. Voeg aan het vismengsel de mäis, chilipeper, lente-ui, koriander, vissaus, ei, zout en peper toe. Meng alles goed door
3. Verdeel de massa in twaalf porties en vorm van elke portie een rond taartje van ca. 2 cm dik. Leg ze op een blad en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
4. Bestrijk de taartjes met olie en gril ze 7-8 minuten direct op halfhoog vuur tot ze bruin zijn en draai ze halverwege één keer om.
Lekker en wat anders, (gepasteuriseerde) krab van Sligro, en kabeljauw gewoon van AH, niet vergeten om beetje olie erop te doen vlak voor bakken, ik had nu arachide olie maar wellicht vanwege hoge verbrandingsgraad van de olie (en daardoor minder bruin) beter om olijfolie te gebruiken. Voor de mini cakejes heb ik een kleine hamburger vorm gebruikt
Ingredienten
- 800 g witte vis zoals kabeljauw, schelvis of wijting
- 1100 g wit krabvlees, vers of uit blik
- 560 g mais, uitgelekt
- 4,5 rode chilipeper, zonder zaadlijsten en gehakt
- 9 lente-uitjes, fijngehakt
- 9 eetlepels verse koriander,gehakt
- 4,5 eetlepel Thaise vissaus
- 4,5 ei, losgeklopt
- zout en versgemalen zwarte peper
- olie om in te vetten