Big Mac Smash Taco’s
Erg lekker, super snel en ook weer eens iets anders, zeker een aanrader, voor de saus is het denk ik het lekkerst om de augurken zo klein mogelijk te snijden, ik had ze in de tefal chopper gedaan, en ik denk dat iets meer dan 1 theelepel augurken sap de saus nog iets lekkerder maakt.
Bereiding
• Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden. Leg de plancha of bakplaat op je rooster en laat deze mee opwarmen.
• Pak je gehakt en de gordita’s er bij. Verdeel het gehakt vervolgens in 4 gelijke delen en druk dit op de tortilla wraps. Zorgt dat het gehakt goed evenredig verdeeld is en helemaal tot aan de randen zit.
• Neem nu een kom en doe hier de mayonaise, mosterd, geraspte augurk en het augurkensap in. Doe er vervolgens het knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder bij en roer alles door elkaar. Breng de saus eventueel verder op smaak met wat peper en zout en zet aan de kant.
• Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi dan het gehakt op de wraps met versgemalen zwarte peper en wat zeezout.
• Leg vervolgens zoveel als mogelijk van de gordita’s met gehakt op de plancha, met de gehaktzijde naar beneden, en druk deze met je spatel nog even goed aan. Op die manier zorg je er voor dat het gehakt ook na het bakken nog over het grootste deel van de wraps is verdeeld.
• Bak de Big Mac tortilla smashburgers een minuut op de gehaktkant en keer ze dan om. Beleg iedere smashburger taco vervolgens met een plak cheddar en laat nog een minuut bakken.
• Haal de tortilla smashburgers nu van de plancha en herhaal indien nodig de voorgaande stappen met de resterende wraps met gehakt.
• Heb je alle tortilla smashburgers gebakken? Verdeel dan de saus over het midden van de wraps, gevolgd door de ijsbergsla en wat uienringen Vouw de tortilla’s vervolgens om tot taco’s en serveer je Big Mac Smash Taco’s daarna direct.
Ingrediënten:
- 3000 gram Rundergehakt
- 40 Gordita’s, glutenvrij (Hanos / Sligro)
- 40 plakken Cheddar
- schaal gram Ijsbergsla
- Rode uienringen
- Versgemalen Zwarte Peper
- Zeezout
Voor de saus:
- 3 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Amerikaanse Mosterd
- 2 Augurken (geraspt)
- 0,5 eetlepel Augurken sap
- 0,5 theelepel Knoflookpoeder
- 0,5 theelepel Uienpoeder
- 1 theelepel Paprikapoeder