Banaan met chocolade en rum
Bereiding
- Maak je barbecue gereed voor direct barbecueën op 175°C.
- Maak vier ‘bootjes’ waar de bananen in kunnen liggen zodat ze niet om kunnen vallen als je de wat chiquere versie maakt.
- Snij de bananen over de lengte in en duw helften wat uit elkaar. Bij de luxere versie maak je een soort luikje waarvan je het dekseltje oprolt en met een cocktailprikkertje vastzet (zie video).
- Stop stukjes chocolade in de banaan, klontjes boter en besprenkel met wat rum.
- Zet de bananen boven het vuur in de barbecue en sluit de deksel.
- Na zo’n 20 minuten zijn je bananen donker en pruttelt de vulling. Dat is het moment dat ze van de barbecue af mogen.
- Serveer je bananen met een bolletje (of twee) ijs.
Hoe voorkom je dat je BBQ banaan omvalt?
Als je dit dessert vaker maakt zul je merken dat er geregeld een banaan omvalt, zonde want dan ben je al je vulling kwijt en het geeft een berg troep in je barbecue. Er is een heel makkelijk trucje om dit te voorkomen. Leg de bananen op hun zijkant en snij ze dan open, dan kunnen ze niet omrollen.
Wil je ze toch rechtop serveren dan kun je een soort bootje maken van aluminium folie waar ze rechtop in kunnen staan.
Ingrediënten
- 4 bananen
- 1 reep chocolade
- spiced of donkere rum
- roomboter ongezouten
- vanille ijs
Overige benodigdheden
- 4 cocktailprikkertjes
- aluminiumfolie