
Champignons gevuld met dadel
Bereiding:
- Meng de Italiaanse kruiden met de knoflookpoeder en de olijfolie en smeer hiermee de champignons in.
- Neem de kaas en snij een strookje er vanaf en verdeel deze weer in kleine blokjes van ongeveer ½ cm en vul hiermee de champignons.
- Haal de pit uit de dadels en snij of hak deze fijn en doe een beetje dadel op de champignon.
- Leg de gevulde champignons op indirect vuur bij een temperatuur van rond de 150 graden.
- Zodra de kaas goed is gesmolten en de champignons wat bruin zijn geworden zijn ze klaar hou rekening met ongeveer 20 tot 30 minuten.
- Sprenkel wat whisky over de champignons en wat versgemalen zout en peper en dien op.
De pinda’s vooraf branden en in kleinere stukjes snijden
Ingrediënten:
2 doosje champignons
6 gedroogde dadels
1 doosje Chaumes le Fondant kaas
2el Italiaanse kruiden
10el olijfolie
4tl knoflookpoeder
2el whisky
zeezout en vers gemalen peper