
Kipspies met Indische yoghurtmarinade
Verwijder de steel en de zaadlijst van de paprika’s. Snijd de paprika’s in vierkantjes en de kipfilets in kleine stukken. Maak 4 grote spiesen: prik afwisselend de stukjes kip, de vierkantjes paprika en de kerstomaten op een spies.
Maak de Indische yoghurtmarinade: meng in een grote schaal de yoghurt met de specerijen (paprikapoeder, kerrie, piment) en de arachideolie. Kruid met zout en peper en meng goed.
Laat de brochettes hierin 2 uur marineren op kamertemperatuur.
Laat de spiesen uitlekken en bak ze aan op de barbecuegrill. Bak ze in 25 minuten gaar (draai ze af en toe om).
Ingrediënten
2 groene paprika’s
4 kipfilets
16 kerstomaten
Yoghurtmarinade:
500 gr yoghurt
1 el paprikapoeder
1 el kerriepoeder
1,5 tl pimentpoeder
4 el arachideolie
zout, peper