In prosciutto gerolde asperges met citroenmayo

In prosciutto gerolde asperges met citroenmayo

Bereiding

Roer de mayonaise, citroenschil en -sap en bieslook in een schaaltje door elkaar. Zet het afgedekt in de koelkast.
Wikkel elke asperge in een reep prosciutto, leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met olie. Maal er wat peper overheen en rooster ze in 6-7 minuten gaar. Leg de verpakte asperges op een schaal en geef de citroenmayonaise erbij.

Varianten;

Met knoflookmayonaise

  • Maak het basisrecept maar voeg aan de mayonaise 1 fijngehakt teentje knoflook toe en vervang het bieslook door peterselie.

Met kappertjesmayonaise

  • Maak het basisrecept maar roer 1 theelepel fijngehakte kappertjes door de mayonaise.

Met koriandermayonaise

  • Maak het basisrecept maar vervang citroenschil en -sap door limoenschil en -sap en het bieslook door 1 eetlepel fijngesneden korianderblad.

Met pikante mayonaise

  • Maak het basisrecept maar vervang het bieslook in de mayonaise door 1 theelepel harissa.

Ingrediënten

1,25 dl mayonaise
geraspte schil van 1 citroen
1 el citroensap
0,5 el geknipt bieslook
200 g asperges
8 flinterdunne plakken prosciutto, in repen
olijfolie, om te besprenkelen
versgemalen zwarte peper

Varianten:

1 knoflookteen
1 tl kappertjes
1 limoenschil
1 el limoensap
1 el koriander

bereiding: 7 minuten, aantal personen 4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *