
Kabeljauw met mango-limoensaus
MANGO-LIMOENSAUS: mix de mangochutney met een staafmixer tot een gladde massa. Spoel de limoen goed af met lauw water. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de chutney, limoenrasp, het limoensap en de rode peper. Breng op smaak met het zout. Bewaar de helft van de saus voor het opdienen.
Bestrooi de makreel met het zout en bestrijk hem met de koolzaadolie. Gril de makreel direct boven de gloed van de kooltjes, ca. 5 minuten per kant (eerst met het vel naar beneden). Bestrijk hem ondertussen met de saus.
bereiding: 10 minuten, aantal personen: 4
Ingrediënten:
4 kabeljauwfilets (à ca. 100 g)
1 tl zout
1 el koolzaadolie of andere plantaardige olie
Mango-limoensaus:
1,5 dl mangochutney
1 limoen
0,5 tl rode peper, in dunne reepjes
0,5 tl zout