Zalm met ahornsiroop en pecannoten

Zalm met ahornsiroop en pecannoten

1. Meng in een kom de ahornsiroop, olie, het sap van de citroen en de roze peperkorrels. Bestrooi de moten met zout en laat ze 1 uur marineren in de koelkast. 
2. Rooster de zalm op de huid 20 minuten met de indirecte BBQ-methode op middelhoge temperatuur. 
3. Bestrijk de moten halverwege de tijd met de rest van de marinade. Hak de pecannoten fijn en verdeel ze erover. 

Tip: Rookhout toevoegen voor de smaak
bereiding: 25 minuten, aantal personen: 4, eerder marineren: 1 uur

Ingrediënten

4 Zalmmoten
4 tl Pecannoten
1 Citroen
4 tl Ahornsiroop
2 tl Olijfolie
2 tl Roze peperkorrels

Overige benodigdheden

rookhout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *