Fluffy korean chicken bun
Bereiding
- Ga eerst aan de slag met saus en het garnituur. Maak de saus door in een kom ingredienten goed door elkaar te roeren.
- Doe voor de pickled cucumber de helft van de azijn in een klein pannetje en verwarm met de suiker en zout en versgemalen zwarte peper tot het zout en de suiker zijn opgelost.
- Neem van het vuur, voeg de resterende azijn toe en laat volledig afkoelen. Voeg dan de komkommer en de rode peper toe en laat minimaal 30 minuten marineren
- Bestrijk de kippendijen met zonnebloem olie en bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Grill de kippendijen aan beide kanten tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72c
- Bestrijk ze aan beide kanten royaal met de sticky sauce en gril nog even kort om de saus te laten hechten.
- Verwarm terwijl je de kip grilt de steamed buns in een steamer of magnetron.
- Snijd de kippendijen in reepjes en vul de steamed buns met de kip, pickled cucumber, wat verse korianderblaadjes en rode ui.
Ingrediënten
- 3000 g kippendijen
- 5 el zonnebloemolie
- zout en peper naar smaak
- 40 mini steam bun
- Romaine slablaadjes voor gluten
- 5 rode ui, julienne gesneden
- 10 el korianderblaadjes
Ingrediënten STICKY SAUCE
- 10 el gochujang-pasta (glutenvrij)
- 10 el honing
- 20 el bruine basterdsuiker
- 20 el donkere sojasaus (glutenvrij)
- 10 knoflooktenen, fijngehakt
- 10 el geraspte gemberwortel
- 5 el zonnebloemolie
- 5 el sesamolie
Ingrediënten PICKLED CUCUMBER
- 500 ml azijn
- 10 el suiker
- zout en peper
- 2,5 komkommer, in dunne plakken gesneden
- 5 rode peper, fijngehakt
bereiding: 30 minuten, aantal personen: 40, eerder marineren: 30 minuten
Bereiding
- Ga eerst aan de slag met saus en het garnituur. Maak de saus door in een kom ingredienten goed door elkaar te roeren.
- Doe voor de pickled cucumber de helft van de azijn in een klein pannetje en verwarm met de suiker en zout en versgemalen zwarte peper tot het zout en de suiker zijn opgelost.
- Neem van het vuur, voeg de resterende azijn toe en laat volledig afkoelen. Voeg dan de komkommer en de rode peper toe en laat minimaal 30 minuten marineren
- Bestrijk de kippendijen met zonnebloem olie en bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Grill de kippendijen aan beide kanten tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72c
- Bestrijk ze aan beide kanten royaal met de sticky sauce en gril nog even kort om de saus te laten hechten.
- Verwarm terwijl je de kip grilt de steamed buns in een steamer of magnetron.
- Snijd de kippendijen in reepjes en vul de steamed buns met de kip, pickled cucumber, wat verse korianderblaadjes en rode ui.

