Louisiana hot chicken burger
heel erg lekker, het lijkt alsof je met de grote hoeveelheid tabasco het te pittig maakt, maar door de wortel-bleekselderijsalade en blue cheese topping komt het helemaal weer in evenwicht, aanrader. Ik had nu mini hamburger broodjes gehaald en dan wordt het een soort van slider, voordeel is wel weer dat mensen niet direct vol zitten
Bereiding
• Meng voor de wortel-bleekselderijsalade alle ingrediënten door elkaar in een kom en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
• Verkruimel voor de Blue Cheese Topping de blauwe kaas in een andere kom. Meng hem met de mayonaise en bieslook, en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
• Doe alle ingrediënten voor de Hot Sauce Glaze samen in een pannetje en laat op de hoek van de BBQ op laag vuur smelten. Roer dan goed door elkaar.
• Meng het knoflook- en uiengranulaat door het kippengehakt en vorm vier burgers.
• Bestrooi deze met zout en versgemalen zwarte peper en gril ze enkele minuten tot ze mooi op kleur zijn.
• Draai ze om met een spatel en gaar verder tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 70c.
• Bestrijk de kipburgers royaal met de Hot Sauce Glaze en gril ze nog circa 1 minuut.
• Draai de kipburgers weer om, bestrijk ook de andere kant met de glaze en gril nog een laatste minuut, tot de burgers goed warm zijn vanbinnen en de glaze er mooi omheen zit.
• Snijd de burgerbroodjes open en rooster ze kort op de BBQ. Beleg met de wortel-bleekselderijsalade en de gegrilde burgers, en maak af met de Blue Cheese Topping.
Ingrediënten:
- 5 el knoflookgranulaat
- 5 el uiengranulaat
- 3000 g kippengehakt
- zout en zwarte peper
- 40 burgerbroodjes
Ingrediënten WORTEL-BLEEKSELDERIJSALADE
- 500 g wortel, julienne gesneden
- 500 g bleekselderij, julienne gesneden
- 5 lente-ui, julienne gesneden
- 5 el mayonaise
- 5 el appelciderazijn
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten BLUE CHEESE TOPPING
- 750 g blauwe kaas
- 30 el mayonaise
- 5 el verse bieslookringetjes
- zout en zwarte peper naar smaak
Ingrediënten HOT SAUCE GLAZE
- 10 el boter
- 25 el tabasco
- 20 el ketchup
- zout en zwarte peper naar smaak