
Koreaanse spareribs
Bereiding:
Doe de ingrediënten voor de rub bij elkaar in een schaaltje of rubshaker en meng deze goed door elkaar.
Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribs
Smeer de ribs in met sriracha of een koreaanse chili saus als plaklaag voor de rub.
Bestrooi de ribs rondom rijkelijk met de rub.
Leg het rookhout in het vuur. Leg de ribs in de barbecue, weg van het vuur, en sluit de deksel.
Roer terwijl de ribs op de barbecue liggen alle ingrediënten van de glaze goed door elkaar. Je kunt de saus tegen de tijd dat de ribs bijna klaar zijn in de barbecue zetten om op te warmen. Opwarmen op het gas kan ook
Kijk na anderhalf uur of je ribs al bijna gaar zijn. Die tijd is afhankelijk van de dikte van je rack. Een voeler van een thermometer of een sateprikker moet er met een klein beetje weerstand in gaan.
Als de ribs bijna gaar zijn smeer je ze in met de opgewarmde glaze.
Laat de glaze 15 tot 20 minuten karamelliseren en test of de ribs gaar zijn. De prikker gaaat zonder weerstand in het vlees, of 96 graden
Haal de ribs van de barbecue, laat ze 5 minuten rusten. Bestrooi ze met de sesamzaad
Een dag eerder al in de rub gezet en dus de koreaanse chili saus als plaklaag gebruikt, bijzonder lekkere ribs, denk in totaal max 3 uur, dus goed te doen. Wellicht ook een keer de 3-2-1 proberen dus ook nog eens tijd in bak met appelsap e.d. proberen
Ingrediënten:
- 4 rack St. Louis style buikribben
Voor de rub:
- 4 eetlepel zeezout
- 4 eetlepel gerookt paprikapoeder – zoet
- 4 eetlepel rietsuiker
- 8 eetlepels gochugaru – Koreaanse chilivlokken
- 4 eetlepel 5 spicespoeder
- 4 theelepel knoflookpoeder
- 4 theelepel gemberpoeder
Voor de glaze:
- 4 eetlepel abrikozenjam
- 4 eetlepel gochujang
- 4 eetlepel sojasaus
- 4 eetlepel honing
- 4 eetlepel sesamolie
- 4 eetlepel rijstazijn
- 6 theelepel knoflookpoeder
- 6 theelepel gemberpoeder
Ter garnering:
- 4 eetlepel sesamzaadjes – eventueel getoast