Thaise rundersaté
Bereiding:
Meng de kokosmelk met de vissaus, de suiker, de korianderen het kerriepoeder tot een marinade. Snijd de runderlende in lange repen en leg deze in de marinade.
Laat het vlees een half uurtje marineren.
Week de satéstokjes minimaal 1 uur in water.
Rijg de reepjes runderlende in de lengte aan satéstokjes.
Rooster de spiesjes boven een houtskoolvuurtje goudbruin en – net niet – gaar.
Bestrijk ze tijdens het roosteren nog een paar keer met de marinade.
heel erg lekker, in de ochtend al in de marinade gezet en is heerlijk, ik had gewoon biefstuk gebruikt ipvrunderlende. Ik heb tussendoor niet de marinade nog extra op de sate gedaan, mogelijk dat dit de smaak nog lekkerder maakt
met name de koriander en de vissaus proef je er erg lekker door.
Ingredienten:
- 300 ml kokosmelk
- 300 ml Thaise vissaus
- 9 el suiker
- 6 el verse koriander
- 3 el kerriepoeder
- 1500 g runderlende met vetrandje

