Thaise garnalensaté
Bereiding
- Bak het koriander- en komijnzaad even op in een koekenpannetje tot het lekker gaat ruiken en maal in de keukenmachine fijn met de kurkuma en het kerriepoeder.
- Vijzel de citroenblaadjes, knoflook, citroengras, sjalot, pepers, palmsuiker en limoensap door de specerijen en maak wat dunner met 2 eetlepels kokosmelk. Breng op smaak met de vissaus.
- Verhit de specerijenpasta in een pannetje, verdun met de overige kokosmelk en laat 3 minuten bubbelen. Laat compleet afkoelen.
- Ontdooi de garnalen onder koud stromend water, dep droog en meng met de specerijenpasta.
- Haal de garnalen na 30 minuten uit de specerijenpasta, veeg schoon en rijg op bamboespiesjes
- Gril de garnalen gaar.
heel erg lekker, de limoenblaadjes had ik vervangen door citroenblad (gekocht bij Aziz) en het citroengras is vervangen door citroengras pasta.
ingredienten
8 tl korianderzaad
4 tl komijnzaad
4 tl kurkuma
4 tl kerriepoeder
8 limoenblaadjes (bevroren), ontnerfd en in stukjes
12 tenen knoflook, geperst
4 stengel citroengras, alleen het wit, fijngesneden
4 sjalot, gesnipperd
8 rawits (bird’s eye chili’s)
4 el palmsuiker
8 el limoensap
240 ml kokosmelk + wat extra
4 el vissaus GLUTENVRIJ AH
4 zakken in diepvries