Koreaanse kipsaté

Koreaanse kipsaté

Instructies

1. Meng de ingrediënten van de marinade in een schaaltje goed door elkaar en zet apart.
2. Snij de kippendijfilet in mooie blokjes, laat eventueel vet eraan zitten voor extra smaak.
3. Doe de kipfilet in de diepvrieszak en doe de marinade hierbij. Masseer de marinade even goed in de kip en plaats de zak in de koelkast. Laat dit minimaal 4 uur marineren, 24 uur mag ook.
4. Week in de tussentijd de satéstokjes in water.
5. Rijg de kippendijblokjes aan de stokjes, ongeveer 4 per stokje. Hou de overgebleven marinade apart.
6. Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op zo’n 175-200°C.
7. Leg de stokjes Koreaanse saté op de barbecue, weg van het vuur. Laat de stokje zo 20 minuten indirect garen.
8. Draai na 10 minuten de stokjes en smeer er eventueel wat van de overgebleven marinade op.
9. Na 20 minuten, als de stokjes bijna gaar zijn (de uiteindelijke kerntemperatuur is 80°C), mogen ze nog even direct boven de kolen. Dit zo’n 1-1,5 minuut per kant. Keer de stokje regelmatig tot ze mooi goudbruin zijn.
10. Haal de stokjes van de barbecue en garneer ze eventueel met wat groen van een lenteuitje en sesamzaadjes.

2 dagen in marinade, zowel met filet als dij gemaakt, uiteraard is de dij dan sappiger, maar erg lekker en goed vooraf te maken, gebruik de kleinste vlagprikkers als mooi klein fingerfood, ik had 1 eetlepel gochugaru gedaan, maar dat mag zelfs nog wel meer

Ingrediënten

  • 18 kippendijfilets

Voor de marinade:

  • 45 ml sojasaus – lichte Chinese (GLUTENVRIJ)
  • 8 eetlepel shaoxing rijstwijn
  • 3 eetlepel sesamolie
  • 3 grote teen geperste knoflook
  • 12 theelepels lichtbruine basterdsuiker
  • 6 lenteuitjes
  • zwarte peper – naar smaak
  • 3 eetlepel gochugaru

decoratie:

  • sesamzaadjes
  • groen van lenteui
bereiding: 5 minuten, aantal personen: 25, eerder marineren: zo lang mogelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *