
Portugese lamsspiesen
Bereiding
Doe het lamsvlees in een grote kom. Voeg Madeira, olie en paprikapoeder toe en schep om. Dek af en zet minstens 2 uur of een nacht in de koelkast
Rijg de blokjes viees en laurierblaadjes om en om aan twaalf metalen spiesen
Steek de barbecue aan of verhit een contactgrill tot middelheet. Drenk een stuk keukenpapier in olie en vet het rooster daarmee in
Bestrooi de spiesen royaal met zout. Gril ze, onder zo nu en dan omdraaien, naar smaak; 6-8 minuten is medium gebakken.
Dien warm op met de salsa van rode ui.
Ingrediënten
- 1 kg lamsfilet, in blokjes van 4 cm
- 250 ml Madeira of droge sherry
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 tl zoete paprikapoeder
- 16 verse laurierblaadjes
- Grof zeezout
- salsa van rode ui voor erbij