Kipspiesen met koriander en yoghurt
Bereiding
Meng in een kom de yoghurt, koriander, munt, olie, chili, knoflook, kornijn- en korianderpoeder. Voeg de kip toe en breng op smaak met zout en peper, om zodat alle kip is bedekt. Dek af en zet minstens 2 uur of een nacht in de
koelkast
Week 12 bamboespiesen 30 minuten in koud water.
Rijg de kip aan de spiesen.
Steek de barbecue aan of verhit een contactgrill tot matige hitte.
Drenk een stuk keukenpapier in olie en vet het rooster daarmee in.
Gril de spiesen, onder zo nu en dan omdraaien, in 10-15 minuten gaar.
Dien warm op.
Ingrediënten
- 250 ml yoghurt
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- 2 el verse munt, fijngehakt
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 verse groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 0,5 tl korianderpoeder
- 750 g kipfilets, in de lengte gehalveerd
- grof zeezout
- versgemalen zwarte peper