Maleisische kabeljauw in bananenblad

Maleisische kabeljauw in bananenblad

Bereiding


Note: vertellen bij uitserveren dat boemboe met name is om tijdens het grillen de smaak over te brengen, en niet is om compleet op te eten.

Maak de ingrediënten van de boemboe schoon en hak ze grof, dit is om je keukenmachine een beetje te ontlasten. Doe ze in de keukenmachine en puls tot je een fijne pasta krijgt. Je kunt de ingrediënten ook in een vijzel tot pasta malen.

Tip: de schil van de gember en de laos kun je het gemakkelijkst verwijderen door hem er met een lepeltje af te schrappen, dit is veel efficiënter dan schillen. Restanten kun je gewoon invriezen voor een volgende keer.

Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe de boemboe er in, bak de boemboe tot hij geurig en bruin is, 4 tot 6 minuten, roer zo nu en dan om met een houten lepel. Doe de boemboe in een schaaltje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Leg een bananenblad neer met de glimmende kant naar onder. Smeer in het midden een lepel van de boemboe en leg er een moot vis op. Smeer een lepel van de boemboe over de bovenkant van de vis.

Tip: als het bananenblad stug is kun je het even boven een vlam van je gasstel houden. Je ziet het van kleur veranderen, het lijkt of het vettig wordt en je bladeren zijn opeens een stuk flexibeler en scheuren minder snel!

Vouw het blad dicht en zet vast met een satéprikker, de pakketjes kun je een paar uur van te voren al maken.

Maak je barbecue klaar voor direct grillen.
Leg de pakketje op je barbecue met de gladde kant naar onder en grill ze 4-5 minuten. Draai de pakketjes om en grill nog eens 4-5 minuten.

Om te testen of de vis gaar is kun je een metalen pen aan de zijkant in de vis steken, als je die na 15 seconden verwijdert en hij voelt erg heet aan, is je vis goed.

Je kunt de Maleisische kabbeljauw in bananenblad in het blad serveren of uitserveren voor je gasten.

Ingrediënten

  • 4 zwaardvisfilets, ongeveer 200 gram per stuk
  • 4 stukken bananenblad, ieder ongeveer 26 x 31 cm

Voor de boemboe

  • 8 kemirienoten
  • gember, vers, ongeveer 6 cm
  • laos, vers, ongeveer 6 cm
  • 4 sjalotten
  • 4 stengels citroengras (sereh)
  • 4 rawitpepers
  • 2 theelepels kurkuma (koenjit, geelwortel) als je het vers kunt vinden dan 2,5 cm
  • 1 theelepel zwarte peper, versgemalen
  • 2 eetlepels vissaus
  • 5 eetlepels arachideolie, zonnebloemolie kan ook
  • 1 theelepel ketjap manis (glutenvrij)

Overige benodigdheden

  • keukenmachine
tijd: 10 minuten, aantal personen: 4, eerder marineren: 1 uur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *