Iberico ribfingers, spareribs maar dan zonder het botje
- Maak je barbecue klaar voor indirect gebruik op 150°C.
- Doe de Iberico rib fingers in een schaal en doe er een klein scheutje olie bij. Roer even om zodat alle rib fingers met wat olie zijn bedekt.
- Bestrooi de rib fingers met de kruiden en schep om. Je wilt een dun laagje kruiden hebben.
- Voeg het rookhout toe aan het vuur en leg de rib fingers op het rooster, weg van het vuur.
- Sluit de deksel en laat de rib fingers in anderhalf uur gaar worden.
- Test of de rib fingers gaar zijn. Dit doe je door er met een prikker of de voeler van een themometer in te prikken, deze moet er in gaan als boter. Zijn ze gaar dan mogen ze van de BBQ af. Anders probeer je het na 10 minuten nog een keer.
Serveer de Iberico rib fingers direct. Je kunt ze zo serveren met wat saus ernaast of bijvoorbeeld op een broodje.
Ingredienten
- 900 gram Iberico rib fingers
- plantaardige olie
- BBQ kruiden voor varkensvlees
Overige benodigdheden
- rookhout appel- of kersenhout